Platvoeten

Platvoeten

Platvoeten is een redelijk vaak voorkomende afwijkende stand van de voet. Platvoeten kunnen veel pijn, zwellingen en vermoeidheid in de voet veroorzaken. Net als bij de meeste andere onschuldige voetafwijkingen resulteert dit vaak in klachten en dan met name klachten aan de knieën, heupen en/of rug.

Een normale voet heeft een voetboog van ongeveer 1,3 cm hoogte aan de binnenzijde. Dit is gemeten als de voet op de grond rust. Een normale voet is daarnaast vrijwel plat aan de buitenzijde. Bij platvoeten is de voetboog zodanig verzakt dat de voetboog gedeeltelijk of geheel op de grond rust. Het tegenovergestelde van de platvoet is ook mogelijk: de voetboog is groter dan 1,3 cm. Dit verschijnsel noemen we een holvoet.

Er bestaan twee soorten platvoeten, de soepele platvoet en de stijve platvoet. De meest voorkomende vorm van platvoeten is de soepele platvoet. Bij de soepele platvoet zakt de voetboog door als iemand staat. Als men echter op de tenen gaat staan, is er wel een goed gevormde voetboog te zien, zeker door het goed aanspannen van alle spieren. Het doorzakken van de voet wordt bepaald door de grootte van de botjes in de voet en de spanning van de voetspieren. Dit verschilt enorm van mens tot mens, zonder dat dit afwijkend hoeft te zijn en problemen hoeft te geven.

Platvoeten behandeling: afhankelijk van de ernst en soort zijn steunzolen aan te meten. Deze steunzolen worden in de schoen gedragen. Deze steunzolen kunnen platvoeten zodanig ondersteunen dat de druk beter wordt verdeeld en de pijnklachten minder worden of zelfs verdwijnen.


Weergave per pagina
Sorteren op

Onze Super Sport Arch Support geeft bijzonder aangename steun aan de voetboog. De steunzool is gemaakt van een hoge kwaliteit gel: niet te hard en niet te zacht - ideaal voor gebruik tijdens het sporten! Geeft steun aan de beide zijkanten van uw voet, maar ook aan de voor- en achterkant voor uw voetboog.

16,75 €

De Smart Arch is gemaakt uit zogenaamde Memory Foam polymeren. Deze unieke voetboog-steun vormt zich binnen enkele uren automatisch naar de contouren van uw voet. Geeft zowel steun aan voeten met een hoge voetboog, alsook aan voeten met een lage voetboog. De Smart Arch is licht in gewicht en draagt daardoor zeer aangenaam. Schokabsorberend, voorkomt vermoeide voeten.

14,75 €
Onze ultra-zachte inlegzool met orthopedische eigenschappen voorzien van een extra steun bij de voorvoet en een aangenaam, stevig voetbed in de voetboog. Daarnaast bevat deze inlegzool een extra gel-kussen in de hak voor voorkoming en verlichting bij hielpijnen.
23,95 €
Inlegzool met ingebouwde orthopedische kenmerken, zoals een extra hielsteun. Daarnaast geeft de Ultra inlegzool steun extra steun aan voorvoet en hielboog.
29,95 €
De perfecte zool voor alle omstandigheden. De ademende toplaag is zacht en vormt zich naar de voet. Heeft daarnaast een stevig voetbed en extra hielbescherming.
32,50 €